PRIMA PAGINA CE ESTE CONSTATAREA AMIABILA? GHIDUL DE ASIGURARI AUTO INTREBARI FRECVENTE DESPRE ASIGURARILE AUTO LEGISLATIE INSTITUTII SI ORGANIZATII DESPRE NOI
Omniasig

Aboneaza-te GRATUIT
la Newsletterele de Asigurari si Pensii!

Inregistreaza-te si alatura-te celor
peste 16.000 de abonati.


by sigla

Anul trecut, s-au inregistrat 9.260 de accidente grave de circulatie, cu numai 7 mai multe decat in anul 2010, conform datelor furnizate de Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Rutiere. Ca si urmari, din punct de vedere al victimelor omenesti, s-a consemnat o scadere a numarului de decese cu 363 (-15%), pana la 2.014, insotite insa de o crestere cu 222 de raniti grav(+2,7%), pana la un total de 8.731.

"Practic, este pentru prima data de la inceputul anilor '90, cand numarul persoanelor decedate in accidente de circulatie a scazut in jurul valorii de 2.000, intr-un context rutier total diferit, caracterizat de cresterea exponentiala a parcului auto, a numarului posesorilor de permis de conducere, precum si de o infrastructura subdimensionata si insuficient modernizata. Peste toate acestea se suprapune insa si un nivel scazut de educatie rutiera", a precizat Lucian DINITA, Director, Directia Rutiera, I.G.P.R.

Astfel, pentru al treilea an consecutiv, s-a mentinut trendul descendent al riscului rutier inregistrat in Romania, fata de anul 2008, an de varf in ceea ce priveste numarul si consecintele evenimentelor de acest gen. Semnificativ este si faptul ca, in cursul anului, 2011 s-au contabilizat zece zile fara accidente mortale, fata de numai patru asemenea zile in anul 2010.

Evolutia accidentelor rutiere grave raportata la categoria drumurilor releva faptul ca, in perioada analizata, ponderea procentuala a fost detinuta de strazi (41%), drumuri nationale (35%), drumuri judetene (17%), drumuri comunale (5%), alte drumuri (2%) si autostrazi (0,4%). La acest capitol se evidentiaza o scadere a numarului accidentelor grave comise pe drumuri nationale (6%) si o crestere cu 21% a acestor evenimente pe drumuri de interes local, cu 14% pe drumuri comunale si cu 6% pe drumuri judetene.

In topul celor mai periculoase artere de circulatie s-au mentinut DN1 (282 accidente grave, cu 127 morti si 267 raniti grav), DN2 (232 accidente grave, cu 99 morti si 209 raniti grav), DN7 (224 accidente grave, cu 84 morti si 214 raniti grav) si DN6 (186 accidente grave, cu 71 morti si 179 raniti grav).

Distributia pe judete a numarului de accidente rutiere grave in anul 2011, arata ca cele mai multe asemenea evenimente s-au produs in judetele Prahova (4,4%), Suceava (4%), Iasi si Cluj (cate 3,7%), Ilfov (3,5%) si Neamt (3,3%).

O situatie distincta se evidentiaza la nivelul municipiului Bucuresti, care concentreaza cel mai intens si complex trafic rutier, dar si 9,9% din totalul accidentelor grave inregistrate la nivel national in anul 2011.

Sub aspectul factorilor care au condus la producerea accidentelor grave, se constata ca, in cursul anului 2011, cele mai multe s-au produs datorita indisciplinei pietonilor (20,2%), urmata de viteza excesiva (18,7%), neacordarea prioritatii de trecere pentru pietoni (9,1%) si neacordarea prioritatii de trecere pentru vehicule (8,2%).Get Adobe Flash player


Asigurari Asigurari| Pensii Private| Constatare Amiabila| Asigurarea Locuintelor| Asigurarea Masinilor| Asigurari de Viata| XPRIMM.RO| Revista PRIMM Asigurari si Pensii| ICAR Forum | Forumul International de Asigurari Reasigurari - FIAR| Insurance Profile| evoMAG|

© 2017 Constatul Amiabil MEDIA XPRIMM