PRIMA PAGINA CE ESTE CONSTATAREA AMIABILA? GHIDUL DE ASIGURARI AUTO INTREBARI FRECVENTE DESPRE ASIGURARILE AUTO LEGISLATIE INSTITUTII SI ORGANIZATII DESPRE NOI
Omniasig

Aboneaza-te GRATUIT
la Newsletterele de Asigurari si Pensii!

Inregistreaza-te si alatura-te celor
peste 16.000 de abonati.


by sigla

Fiind un domeniu de nisa in Romania, piata regularizarii daunelor se afla inca la un nivel relativ redus. Pe plan international insa, regularizarea daunelor si, implicit externalizarea departamentelor de daune au un istoric indelungat si au devenit practici uzuale. “Nu ne aflam inca la nivelul de devoltare care sa permita externalizarile: in Marea Britanie sunt externalizate aproape 70% din totalul activitatilor din domeniul asigurarilor, in Europa continentala vestica aproximativ 30%, cu tendinta puternic crescatoare”, a declarat Ionel DIMA, Vicepresedintele AVUS Group.

Regularizarea de daune a devenit aproape o necesitate pentru majoritatea companiilor de asigurari, odata ca extinderea activitatii pe plan international. Plecand de la domeniile asigurarilor auto, transporturi maritime si ajungand pana la asigurarile de viata, aceasta practica a devenit necesara deoarece asiguratorii nu detin mijloacele fizice de a rezovla anumite cazuri de dauna in afara tarilor unde acestia activeaza.

„Neutralitatea, independenta, securitatea, profesionalismul si transparenta sunt avantajele pe care o companie de regularizare daune o aduce pentru un asigurator, dar nu numai acestia sunt clientii nostri. Mai sunt societatile de reasigurare, organismele asigurarilor sociale, de stat sau particulare, persoane fizice si/sau juridice etc”, a adaugat Ionel DIMA.

“Totusi, ce asteapta de fapt oricine de la externalizarea unor servicii? Reduceri de costuri in conditiile sporirii calitatii. Nu trebuie sa uite insa nimeni: se poate externaliza aproape orice, de la administrarea politelor la daune si de la contabilitate la IT, un singur lucru nu se poate externaliza: responsabilitatea”, a subliniat Ionel DIMA.

Potrivit Revistei de Specialitate INSURANCE Profile, valoarea veniturilor realizate din regularizari de dauna de cele 47 societati care au raportat date financiare a totalizat in anul financiar 2010 circa 9,2 mil. lei.

Astfel, conform datelor colectate de INSURANCE Profile, companiile ce desfasoara aceasta activitate conexa brokerajului in asigurari au realizat 4,2% din totalul intregii piete. (Nota: In anul 2010, potrivit INSURANCE Profile, 47 companii de brokeraj au raportat venituri insumand circa 220 mil. lei).

Pe primele trei locuri in topul companiilor care desfasoara activitatea de regularizare de dauna se regasesc 3 societati specializate in gestionarea daunelor: AVUS International (venituri de 5,4 mil. lei), CORIS Roumanie (cu afaceri de circa 1,8 mil. lei), respectiv INTERFIDES International (1,4 mil. lei).

Alte companii de intermediere in asigurari care au raportat afaceri mai importante din regularizarile de dauna sunt: ACTIV Asigurari (circa 24 mii lei), DEXASIG (6.800 lei), LION Broker (peste 17 mii lei), MAKLER-SIG (11,6 mii lei) si SAFETY Broker (8,7 mii lei).

Mihai.cracea@mxp.roGet Adobe Flash player


Asigurari Asigurari| Pensii Private| Constatare Amiabila| Asigurarea Locuintelor| Asigurarea Masinilor| Asigurari de Viata| XPRIMM.RO| Revista PRIMM Asigurari si Pensii| ICAR Forum | Forumul International de Asigurari Reasigurari - FIAR| Insurance Profile| evoMAG|

© 2017 Constatul Amiabil MEDIA XPRIMM