PRIMA PAGINA CE ESTE CONSTATAREA AMIABILA? GHIDUL DE ASIGURARI AUTO INTREBARI FRECVENTE DESPRE ASIGURARILE AUTO LEGISLATIE INSTITUTII SI ORGANIZATII DESPRE NOI
Omniasig

Aboneaza-te GRATUIT
la Newsletterele de Asigurari si Pensii!

Inregistreaza-te si alatura-te celor
peste 16.000 de abonati.


by sigla

Criza economica, dar si concurenta de pe piata RCA determina o "inghetare" a pretului pentru asigurarile RCA in anul 2011, desi daunalitatea pe acest segment este in crestere alarmanta, iar pierderile companiilor sunt tot mai mari.

"Cu siguranta vom avea preturi mai mici ca anul trecut. Exista deja o competitie intre jucatori pe piata de RCA si de aproape o luna fiecare asigurator are o tendinta de a reduce pretul. Astfel, cu mici exceptii, pentru majoritatea claselor de autovehicule suntem sub pretul de anul trecut. De asemenea, pentru parcurile auto reducerile vor fi semnificative", a precizat Viorel VASILE, Managing Partner, SAFETY Broker, in cadrul emisiunii "Ora de Risc", difuzata ieri la RFI.

Totodata, "in piata vanzarilor exista o presiune foarte mare, din cauza crizei economice, de a mentine sau a scadea pretul, in pofida indicatorilor financiari ai unor companii. Nu cred insa ca pretul va scadea, dar nici nu vom asista la cresteri mari in 2011", a declarat Ina CRUDU, Director Vanzari, ASTRA Asigurari, in cadrul aceleiasi emisiuni.

Trebuie sa retinem insa si faptul ca la calculul tarifului se va tine cont si de acei coeficienti de corectie aplicati de fiecare companie, dar si de implicatia sistemului bonus-malus. "Clientii care nu au avut daune in ultimii 2 ani de zile vor primi o reducere de 18% la prima de asigurare, in schimb cei care au avut daune vor plati cu pana la 200% in plus", a precizat Ina CRUDU.

Amintim ca in primele 9 luni ale anului in curs asigurarile RCA au reprezentat 30,2% din total piata sau 455 mil. EUR, in crestere cu 18% in moneda europeana si 8% in cea nationala. Trebuie sa mentionam si faptul ca aceasta clasa aduce si daune semnificative, astfel ca doar 5 companii din cele 13 care practica acest tip de asigurare au inregistrat o evolutie in T3/2010 (in moneda europeana).

"Sunt trei motive pentru care creste daunalitatea - in primul rand, majorarea limitelor de raspundere in 2011 fata de 2010 (750 mii euro pentru daune materiale si 3,5 mil. EUR pentru vatamari corporale), cresterea cererilor de despagubire in instanta de judecata pentru vatamari corporale, dar si evolutia fenomenului de frauda, in special cauzata de clientii societatilor de leasing", conchide Viorel VASILE.

Important este insa si faptul ca majoritatea fraudelor, cat si daunele semnificative sunt cauzate de persoanele juridice, astfel ca "90% dintre clientii persoane fizice pe clasa de RCA nu au produs daune in primele 9 luni din acest an, ceea ce inseamna ca vor primi bonus", a subliniat Ina CRUDU.Get Adobe Flash player


Asigurari Asigurari| Pensii Private| Constatare Amiabila| Asigurarea Locuintelor| Asigurarea Masinilor| Asigurari de Viata| XPRIMM.RO| Revista PRIMM Asigurari si Pensii| ICAR Forum | Forumul International de Asigurari Reasigurari - FIAR| Insurance Profile| evoMAG|

© 2017 Constatul Amiabil MEDIA XPRIMM