Zeci de persoane au fost ranite, iar alte patru au murit, joi dimineata, la Tulcea, dupa ce un autobuz s-a rasturnat de pe un dig care face legatura cu zona industriala a orasului.
Accidentul s-a petrecut in jurul orei 6.30, in timp ce autobuzul transporta angajatele unei firme de confectii catre locul de munca. Nu a fost inca stabilita cauza accidentului, insa autoritatile declara ca poate fi vorba de o surpare a digului sub greutatea autobuzului sau ca soferul a pierdut controlul dupa ce a derapat pe suprafata de rulare umeda.
La momentul producerii accidentului, in vehicul se aflau 76 de persoane. Dintre acestea, 4 au decedat si 72 au ajuns la spital, unele dintre ele neavand nevoie de internare, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Parchetului Judecatoriei Tulcea, Dan STEPANESCU, pentru Mediafax. De asemenea, acesta a precizat ca nu toate cele 72 de persoane care au ajuns la spital sunt grav ranite, dar, conform protocolului in caz de accident, au fost facute fise de observatie pentru toti cei din autobuz. Cu toate aceste, el a adaugat ca, potrivit certificatului de inmatriculare al autobuzului, capacitatea maxima era de 68 de pasageri, insa la momentul accidentului erau in masina 76 de persoane.
Conform lui Sorin GRECEANU, Directorul General al Fondului de Protectie a Victimelor Strazii, este necesara stabilirea vinovatiei pentru ca persoanele vatamate sa poata obtine despagubirea. Astfel, daca vina a apartinut soferului autobuzului, asiguratorul RCA al vehiculului va suporta eventualele cereri de despagubire, respectand limita curenta de 2,5 mil. EUR pentru vatamari corporale prevazuta de legislatie. Orice pretentie care depaseste aceasta suma va fi suportata de catre sofer, respectiv angajator, in functie de cel care este proprietarul vehiculului. In schimb, daca accidentul s-a produs ca urmare a starii proaste a drumului si a surparii acestuia, raspunderea cade in sarcina administratorului drumului public.