PRIMA PAGINA CE ESTE CONSTATAREA AMIABILA? GHIDUL DE ASIGURARI AUTO INTREBARI FRECVENTE DESPRE ASIGURARILE AUTO LEGISLATIE INSTITUTII SI ORGANIZATII DESPRE NOI
Omniasig

Aboneaza-te GRATUIT
la Newsletterele de Asigurari si Pensii!

Inregistreaza-te si alatura-te celor
peste 16.000 de abonati.


by sigla

Asigurarile auto dau dureri de cap asiguratorilor din Romania, cu atat mai mult acum, in perioada de criza, cand la cresterea daunalitatii se adauga si scaderea subscrierilor si tendinta de autoasigurare a clientilor. Si in viziunea specialistilor, acest segment de asigurari este unul care consuma numeroase resurse, generand profituri mici.
“Nu consider auto o linie care sa fie foarte rentabila. Daca reusesti sa fii pe linia de plutire, cu un mic profit, 5-10%, este in regula. Daca un asigurator face mare profit din auto, ceva nu este in regula... Scaderea ponderii auto in piata, in cursul lui 2009 si 2010, are macar avantajul de a mai echilibra portofoliul si de a-i obliga pe asiguratori sa se straduiasca mai mult pe alte linii de business”, a declarat Ionel DIMA, Vicepresedinte, AVUS International.

In ceea ce priveste masurile de rentabilizare a pietei de asigurari auto din Romania, Ionel DIMA considera cresterea primei la polita de tip RCA, cresterea numarului de produse complexe si “modelarea” fransizei CASCO drept fiind principalele masuri ce pot fi luate pentru stabilizarea situatiei pe acest segment de business. Externalizarea serviciilor pe partea de daune constituie, de asemenea, una dintre variantele de reducere a costurilor pentru companiile de asigurari.
“70% dintre companiile din Marea Britanie au externalizat aproape toate serviciile. Peste 30% dintre companiile de pe continent au externalizat daunele, total sau partial, trendul fiind crescator. AVUS lucreaza in Romania pe daune din toate liniile de asigurare pentru asiguratorii romani. La auto, desi am avut cereri, nu am facut inca pasul decisiv; lucram doar sporadic, punctual, tematic. Cred ca nici noi si nici asiguratorii nu suntem inca pregatiti sa preluam <extern, en-gros> acest serviciu”, a comentat Ionel DIMA.
Grupul AVUS deserveste aproape 1.000 de companii de asigurari, cele mai importante de pe mapamond, cu care exista colaborare traditionala. Grupul vine in intampinarea companiilor de asigurari pentru a le acorda consultanta, nu doar regularizare de daune. In ciuda crizei economice, anul 2009 a adus grupului crestere financiara si stabilizare organizatorica. Cu toate acestea, Ionel DIMA declara ca bugetul pentru 2010 a fost gandit cu multa prudenta.
AVUS International este Partener Principal al celei de-a IV-a Editii a Conferintei Nationale a Asigurarilor Auto, care se va desfasura in data de 4 martie la Palatul Parlamentului. Cunoscut specialist al pietei asigurarilor, Ionel DIMA va fi moderatorul discutiilor din cadrul Conferintei.
Pentru detalii si inscrieri, click aici!Get Adobe Flash player


Asigurari Asigurari| Pensii Private| Constatare Amiabila| Asigurarea Locuintelor| Asigurarea Masinilor| Asigurari de Viata| XPRIMM.RO| Revista PRIMM Asigurari si Pensii| ICAR Forum | Forumul International de Asigurari Reasigurari - FIAR| Insurance Profile| evoMAG|

© 2017 Constatul Amiabil MEDIA XPRIMM