PRIMA PAGINA CE ESTE CONSTATAREA AMIABILA? GHIDUL DE ASIGURARI AUTO INTREBARI FRECVENTE DESPRE ASIGURARILE AUTO LEGISLATIE INSTITUTII SI ORGANIZATII DESPRE NOI
Omniasig

Aboneaza-te GRATUIT
la Newsletterele de Asigurari si Pensii!

Inregistreaza-te si alatura-te celor
peste 16.000 de abonati.


by sigla

Click aici pentru a asculta opinia Directorului General al AZT privind majorarea tarifelor la RCA!

Pentru toate politele care incep de la 1 ianuarie 2010, ALLIANZ-TIRIAC va creste tarifele RCA cu marje cuprinse intre 20% si peste 100%, potrivit Directorului General al companiei, Cristian CONSTANTINESCU. De altfel, majorari ale tarifelor la RCA vor fi aplicate de toti asiguratorii, fiind necesara o crestere procentuala de circa 30% pentru a acoperi atat fluctuatiile recente ale cursului de schimb, cat si o potentiala devalorizare a leului anul viitor.

"Avand in vedere ca mergem pe o segmentare foarte complexa, sunt cazuri in care majorarea tarifelor va reflecta doar fluctuatiile cursului de schimb, in alte cazuri insa, vor fi cresteri substantiale ale primei", a precizat Cristian CONSTANTINESCU.

"Este o masura de stabilizare a portofoliului, de imbunatatire a rezultatului tehnic, majoram foarte mult tarifele pentru anumiti clienti pentru a-i exclude din portofoliu", explica Aurel BADEA, Directorul Diviziei de Asigurari Generale din cadrul ALLIANZ-TIRIAC.

Pierderea operationala inregistrata pe clasa de asigurari RCA dupa noua luni de activitate, situata la 20 mil. lei, a injumatatit profitul brut al activitatii pe asigurari generale pana la 18 mil. lei.
Valorea medie a daunei inregistrata la nivelul portofoliului RCA s-a majorat semnificativ - la 5.100 lei pentru persoane fizice si 6.500 lei pentru persoane juridice -, pe fondul cresterii costurilor cu piesele de schimb, din cauza devalorizarii leului, si cu manopera in service-urile auto.

Despagubirile pentru vatamari corporale si daune morale s-au triplat

De asemenea, dauna medie a crescut ca urmare a unei majorari considerabile a ponderii indemnizatiilor datorate pentru vatamari corporale si daune morale.

Astfel, obligatiile de plata ale ALLIANZ-TIRIAC pentru vatamari corporale si daune morale s-au triplat fata de al treilea trimestru al anului anterior, ajungand sa detina o pondere de peste 11% din totalul daunelor inregistrate pe segmentul RCA, fata de 5% cat era in 2008.

"Multiplicarea valorii de despagubiri datorate de asiguratori sub forma de indemnizatii pentru vatamari corporale si daune morale este un fenomen resimtit de catre toti asiguratorii emitenti de polite RCA. Ne asteptam ca el sa se manifeste si in viitor si sa reprezinte unul dintre factorii care va impune majorarea, in continuare, a tarifelor practicate de companii pe acest segment", a precizat CONSTANTINESCU.

In 2008, despagubirile pentru vatamari corporale au reprezentat 3,4% din total, fata de 2,7% in 2007 si 1,4% in 2006, ceea ce confirma ca plata acestui tip de despagubiri este inca la inceput la noi in tara. In Vestul Europei, valoarea indemnizatiilor platite de asiguratori pentru vatamari corporale si daune morale reprezinta peste 50% din total, spre deosebire de piata noastra, unde obligatiile de plata privesc preponderant daunele materiale.

Dauna medie pe vatamari corporale la ALLIANZ-TIRIAC a urcat in primele noua luni ale anului la 43.000 lei, fata de 26.000 in 2008, numarul cazurilor aproape dublandu-se, de la 170 la 350.
"Am platit in acest an si daune de 100.000 lei, iar in piata stim ca au fost cazuri in care s-au platit daune si de 5 mil. EUR pe RCA", a explicat Aurel BADEA.

Incepand cu anul viitor, limitele de despagubire vor urca la 500.000 EUR pentru daune materiale si la 2,5 mil. EUR pentru vatamari corporale, in majoritatea tarilor europene, limita minima de despagubire pentru vatamari corporale fiind de 5 mil. EUR.Get Adobe Flash player


Asigurari Asigurari| Pensii Private| Constatare Amiabila| Asigurarea Locuintelor| Asigurarea Masinilor| Asigurari de Viata| XPRIMM.RO| Revista PRIMM Asigurari si Pensii| ICAR Forum | Forumul International de Asigurari Reasigurari - FIAR| Insurance Profile| evoMAG|

© 2017 Constatul Amiabil MEDIA XPRIMM